wRITINg sPIDERs meeting people...5th stop : executive chef - chef prive

Οι Spiders webbing με τον chef Φώτη Παπαγεωργίου.
Μαγειρική. Κάποιοι την απολαμβάνουν σαν συναισθηματική αποφόρτιση κάποιοι δεν θέλουν να κοιτάζουν καν τον χώρο της κουζίνας. Κάποιοι γίνονται οι τέλειοι μάγειρες κάποιες ημέρες κάποιες άλλες δεν μπορούν να φάνε καν αυτό που έχουν μαγειρέψει οι ίδιοι. Πόσο απολαυστικό είναι όμως όταν ένας ειδικός στην τέχνη της γαστρονομίας σου μαγειρεύει ακόμα κι ένα απλό τηγανητό αυγό που όταν το γεύεσαι αισθάνεσαι σαν να σε απογειώνει και να σε ταξιδεύει σε μία ονειρεμένη πόλη με τα καλύτερα μαγειρικά αρώματα και η στοματική σου κοιλότητα γεμίζει με γεύσεις που δεν έχεις φανταστεί ότι υπάρχουν. Μία τέχνη που θα την ήθελες να την κατακτήσεις κι εσύ κάθε ημέρα για εσένα ή για τους αγαπημένους σου. Γνωρίζουμε τον εξαιρετικό chef Φώτη Παπαγεωργίου για να μας μιλήσει για την διπλή ιδιότητα της επιστήμης-τέχνης της γαστρονομίας.
Ο Φώτης Παπαγεωργίου το 2002 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο τις μαγειρικής, ενώ τρία χρόνια αργότερα ταξίδεψε στην Γαλλία και εργάστηκε στο Παρίσι στο catering "Elliance".Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και όπου άρχισε να εργάζεται ως chef σε εστιατόρια της Αθήνας. Μετέπειτα αρχισε να εργάζεται ως chef prive, έχοντας κάνει πολύ σημαντικά σεμινάρια γαστρονομίας "Molecular Gastronomy Seminars guest chef: FERRAN ADRIA,Chef's club,Greece", "Modern Mediterranean cuisine Seminars guest chef :ALAIN DUCASSE ,Chef's club,Greece ", "Modern Pastry Methods Seminars guest chef :RUBEN ALVAREZ Chef's club,Greece". Το 2016 μετακομίζοντας στο Montréal του Καναδά μέχρι και σήμερα είναι Executive chef :στα εστιατόρια" Les buffet de continental ".
Οι Έλληνες πειραματίζονται με νέες γεύσεις και κουζίνες ή προτιμούν ως επί το πλείστον το παραδοσιακό τους σουβλάκι; Στον Καναδα ισχυει το ιδιο;
Πειραματίζονται ναι,αλλά σε μικρό ποσοστό, Λόγω του ότι τα ερεθίσματα άλλων χωρών και κουζινών είναι πολύ λιγότερα από όσα βρίσκονται σε μια πολυπολιτισμική χώρα όπως ο Καναδάς.
Γι' αυτό το σουβλάκι είναι μια ασφαλής ευχαρίστηση!!!
Ποιες ειναι οι μαγειρικες διαφορες Ελλαδας - Καναδα;
Η Ελλάδα βασίζεται κυρίως στην μεσογειακή διατροφή Και στην παραδοσιακή κουζίνα. Ο Καναδάς έχει κυρίως αμερικάνικες επιρροές,που συνδυάζονται με τις διάφορες κουζίνες των μεταναστών που εισέρχονται.
Ποιό είναι το κίνητρο της επιτυχίας σου; Τι σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί;
Η ανάγκη για δημιουργία και για βελτίωση ποιότητα ζωής, μου θέτουν τους στόχους για την επιτυχία.

Περιέγραψε μας τι θα μαγείρευες για να εντυπωσιάσεις κάποιον. Περιέγραψε το μενού.
Ζώντας στο Καναδά σε κάθε μου ευκαιρία να εντυπωσιάσω, βασίζω το μενού στην ελληνική δημιουργική κουζίνα.
Ενδεικτικά:
1)Σούπα: κρέμα αγκινάρας με λουζα Μυκόνου -μοσχολεμονο και brunoise λαχανικών.
2)Ντάκος cheesecake:βάση παξιμαδιού από χαρούπι-κρέμα φέτας και μαρμελάδα ντομάτας.
4)Μπαρμπούνι τηγανητό- γεμιστό με ντοματίνια Σαντορίνης και πράσο, πάνω σε βάση από φωλιά πατάτας και κρέμα από χόρτα βλήτα αρωματισμένα με βασιλικό.
5)Πορτοκαλόπιτα με παγωτό και ελαιόλαδο.
Πρότεινε μια γρήγορη νηστίσιμη συνταγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα ακόμα και σνακ:
Τορτίγιες με γαρίδες και ταραμά:
* 12 γαρίδες μέτριο μεγεθος καθαρισμένες
* 150 γρ ταραμά λευκό έτοιμο
* 100 γρ αλεύρι
* 1 αβγό καλά χτυπημένο
* 3 κουταλιές της σούπας γάλα
* 250 γρ πάνκο ( Το πάνκο είναι ιαπωνικό θρυμματισμένο κι αποξηραμένο ψωμί για το τέλειο πανάρισμα)
* 3 τορτίγιες μεγάλες
* 3-4 φύλλα iceberg
* 3 κουτάλιες της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
* Ηλιέλαιο
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 1 τεμ. μάνγκο κομμένο σε κύβους
* 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κύβους
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις στεγνώνουμε καλά και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο μπολ το αβγό με 3 κουταλιές της σούπας γάλα και χτυπάμε καλα, και σε ένα τρίτο το πάνκο. Περνάμε τις γαρίδες μία μία πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα με το αβγό και τέλος από το πάνκο να καλυφθούν πλήρως. Σε κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τις γαρίδες για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, τις αφαιρούμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τέλος αλείφουμε τις τορτίγιες με ταραμά,προσθέτουμε ένα φύλλο iceberg , τις γαρίδες και τέλος το μάνγκο και το αγγούρι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, τυλίξτε και απολαύστε.
Ευχαριστούμε πολύ!